Dragana Djuric, Podgorica, učitelj AEQ metode® 2. stupnja

Temelj AEQ metode® je činjenica da su telo i um integrisani u celini. Ono sto se dogadja u umu je odraz dogadjaja u telu i obrnuto. Soma je nedeljiva veza izmedju dva dela-tela i uma.

Po završetku drugog stepena usledio je realan susret sa sobom. Ko sam zaista, a ne šta mi se cini ili bih volela da jesam. Uticaj entropije na život kao i entropija okoline u kojoj živim. Pitanja i nedoumice, ali i radost zbog saznanja da je promena moguća. I ne samo saznanje ili slovo na papiru već i način na koji se iz entropije postiže sintropija.

U vremenu kada je sve brzo, kada se pomeranje sopstvenih granica ohrabruje i nagradjuje, cini se da čovek sve vise luta. Previse informacija, internet, nemanje vremena da se sa površine zadje u dubinu sopstvenog i drugog bića. Da bi se nešto shvatilo i primenilo potrebno je vreme.

AEQ metoda® mi je omogućila da čoveka sve jasnije posmatram kao celinu. Različite some, različita shvatanja.

Radost,strah,bes,ljutnja,zanos,ponos,ohrabrenje,suze,smeh,gordost,takmicenje ili povlačenje. Svako je nosio svoje breme i tu nema mesta osudjivanju i upiranju prsta. Svako od nas je imao svoje razloge zbog čega se u ovom trenutku nalazi tu gde jeste.

Moje su postepene promene išle u smeru poboljšanja kvaliteta života a odatle se poboljšao i kvalitet rada. Fokus je bio sve bolji, mislil lutalice i misli pretresaće su se polako menjale. Sve sam vise bivala ovde i sada. Shodno tome imala sam i vise energije koju sam racionalnije koristila i usmeravala u prioritete. Nezadovoljstva je sve manje a radosti sve vise.

Biti učitelj danas sve manje ima smisla. Na moj život učiteljica kao i osnovno obrazovanje imali su dubok uticaj. Bila je stroga i pravična, negujuća i kritična po potrebi. Podsticala je disciplinu i poštovanje unutar odeljenja. Govorila je, tada, nama mališanima želim da vas usmerim da jednog dana postanete ”ljudi’ ‘Moja prijateljstva se neguju i održavaju iz tog perioda. Kasnije sam kroz učenje i posao imala trenere, predavaće, prezentere, one koji su sebe nazivali i duhovnim učiteljima.

Učitelj nije guru i ne zahteva sledbenike i obožavaoce. Učitelj podstiče rast i razvoj, kao i mogućnost da čovek koristi sopstvene kapacitete koji će ga voditi ka promeni na bolje. Zahvalna sam na mogućnosti da istog imam u svom razvoju i radu, kao i kolegama sa kojima mogu razmeniti utiske i mišljenja. Više glava je produktivnije a kobne greške u radu sa ljudima time svedene na minimum.

Dragana Djuric, Podgorica, učitelj AEQ metode® 2. stupnja

Temelj AEQ metode® je činjenica da su telo i um integrisani u celini. Ono sto se dogadja u umu je odraz dogadjaja u telu i obrnuto. Soma je nedeljiva veza izmedju dva dela-tela i uma. Po završetku drugog stepena usledio je realan...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: