Dragana Djuric, Podgorica, učitelj AEQ metode® 2. stupnja

Temelj AEQ metode® je činjenica da su telo i um integrisani u celini. Ono sto se dogadja u umu je odraz dogadjaja u telu i obrnuto. Soma je nedeljiva veza izmedju dva dela-tela i uma.

Po završetku drugog stepena usledio je realan susret sa sobom. Ko sam zaista, a ne šta mi se cini ili bih volela da jesam. Uticaj entropije na život kao i entropija okoline u kojoj živim. Pitanja i nedoumice, ali i radost zbog saznanja da je promena moguća. I ne samo saznanje ili slovo na papiru već i način na koji se iz entropije postiže sintropija.

U vremenu kada je sve brzo, kada se pomeranje sopstvenih granica ohrabruje i nagradjuje, cini se da čovek sve vise luta. Previse informacija, internet, nemanje vremena da se sa površine zadje u dubinu sopstvenog i drugog bića. Da bi se nešto shvatilo i primenilo potrebno je vreme.

AEQ metoda® mi je omogućila da čoveka sve jasnije posmatram kao celinu. Različite some, različita shvatanja.

Radost,strah,bes,ljutnja,zanos,ponos,ohrabrenje,suze,smeh,gordost,takmicenje ili povlačenje. Svako je nosio svoje breme i tu nema mesta osudjivanju i upiranju prsta. Svako od nas je imao svoje razloge zbog čega se u ovom trenutku nalazi tu gde jeste.

Moje su postepene promene išle u smeru poboljšanja kvaliteta života a odatle se poboljšao i kvalitet rada. Fokus je bio sve bolji, mislil lutalice i misli pretresaće su se polako menjale. Sve sam vise bivala ovde i sada. Shodno tome imala sam i vise energije koju sam racionalnije koristila i usmeravala u prioritete. Nezadovoljstva je sve manje a radosti sve vise.

Biti učitelj danas sve manje ima smisla. Na moj život učiteljica kao i osnovno obrazovanje imali su dubok uticaj. Bila je stroga i pravična, negujuća i kritična po potrebi. Podsticala je disciplinu i poštovanje unutar odeljenja. Govorila je, tada, nama mališanima želim da vas usmerim da jednog dana postanete ”ljudi’ ‘Moja prijateljstva se neguju i održavaju iz tog perioda. Kasnije sam kroz učenje i posao imala trenere, predavaće, prezentere, one koji su sebe nazivali i duhovnim učiteljima.

Učitelj nije guru i ne zahteva sledbenike i obožavaoce. Učitelj podstiče rast i razvoj, kao i mogućnost da čovek koristi sopstvene kapacitete koji će ga voditi ka promeni na bolje. Zahvalna sam na mogućnosti da istog imam u svom razvoju i radu, kao i kolegama sa kojima mogu razmeniti utiske i mišljenja. Više glava je produktivnije a kobne greške u radu sa ljudima time svedene na minimum.

Dragana Djuric, Podgorica, učitelj AEQ metode® 2. stupnja

Prije nego što sam došla na prvo individualno učenje AEQ metode, mislila sam da ću tamo naučiti neke vježbe koje ću redovito raditi nekoliko mjeseci i da će moja kronična nedefinirana tjelesna bol biti smanjena ili čak nestati. Nakon nekoliko godina polakog upoznavanja metode, mogu reći da nisam pogriješila. Moja misija bila je potpuno iluzorna. Nikad nisam zamišljala da ću iči tamo gdje definitivno ne želim biti.

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA