Simona Lesar, Brežice, učitelj AEQ metode® 2. stupnja

Ovisimo o uspjehu, ali uspjeha nema ili ne ostaje dugo. Vrtimo se na kotačima nemoći, zamrzavanja, bijesa, boli, žrtvi, …

Godine i godine takvih odnosa, sa sobom i sa drugima, nagomilale su mnoge navike i odnose, koji više nisu potrebni, pogotovo ne za ovo vrijeme i prostor. Po mom mišljenju, AEQ metoda je najbolja i najdugotrajnija metoda koja nam pomaže, da se riješimo krutosti i napetosti, to je metoda, koja nam pomaže napredovati i ostaviti sve nepotrebno iza sebe i promijeniti se.

Za to nam je potrebna promjena, a promjena se događa nakon završetka AEQ vježbe, koja se može izvesti u bilo kojoj situaciji, u kojoj je potrebno promijeniti razumijevanje sadašnjeg vremena. U takvim situacijama opuštamo svoje tijelo i time povećavamo osjećaj percepcije boli. Bol je pokazatelj pretjeranosti. Vježbe nam pomažu u usklađivanju svega od iznutra, čvršće stojimo, bolje razumijemo i vjerujemo, da nam daje energijski višak, kako bismo stvorili bolje danas i bolje sutra.

Iznenađujuće sam osjetila senzorno motornu amneziju u sebi (na fizičkoj razini) nakon završetka 1. stupnja AEQ metode. I sve jasnije mi je bilo, da je uzrok amnezije u činjenici, da je bilo svega previše u mom životu. Međutim, tada nisam znala živjeti s manje.

Drugi stupanj AEQ metode intenzivirao je osjećaj i logiku pa sam počela shvaćati, kako strm bi mogao biti pad u bol i bolest, pogotovo što se tiče mojih kukova, da nisam pošla na ovaj put učenja i počela otkrivati uzroke te mijenjati svoj način razmišljanja.

Oduvijek sam imala želju da budem srdačna i elegantna žena, ali ta želja mi se nekako uvijek izmaknula. Kao da moram proći kroz sve ovo i naučiti iz pogrešaka, kao da moram vidjeti i osjetiti sve što nisam htjela biti. AEQ mi je pomogla, da prihvatim stvarnu situaciju; odlučila sam, da ne želim biti stroj, koji može podnijeti sve, nego žena, koja može grliti, poljubiti, podržavati, voditi, razumjeti, ŽIVJETI…

Često osjetim žmarce na cijelome tijelu, koje sada tumačim kao moje signale radosti i užitka tijela. Uvijek sam osjećala nemir kada sam bila u svojoj zoni komfora i nije bilo žmaraca, ali sada je drugačije. Sad nema osjećaja krivnje, nema gnjeva i ukočenosti. Kao da sam tada osjećala kao da ništa ne učim i da me to vodi u propast. Moje je rješenje bio turbo bijeg iz zone udobnosti, »učenje« kroz bol, napor i tvrdoglavost. Trudila sam se i učila, ali nisam živjela. Sada oboje bolje usklađujem.

Tijekom školovanja za 2. stupanj AEQ metode sam shvatila, da sam još uvijek ukočena, zarobljena, žudjela sam za zrakom i slobodom usprkos uvjerenju, da sam (moje tijelo) u redu; htjela sam se osloboditi tog gnjeva, bijesa, ukočenosti, osjećaja zamrzavanja… Sve manje sam bila raspoložena za plesanje ili skakanje na trampolinu … Koliko igara s mojom djecom sam propustila i koliko puta nisam preuzela odgovornosti za svoje osjećaje… i situacija se samo pogoršavala… Sada se radujem osjećaju žmaraca u mom tijelu i umu, sada razumijem i vjerujem u samo-ozdravljenje i napredak.

Negativni osjećaji, koji su mi tada omogućavali da preživim, postupno nestaju.

Odakle su uopće došli i zašto?

Tada je moje tijelo bilo pod kontrolom nepoznate sile, koja mi nije dala disati, ponekad čak i ne da živim. Kad razmišljate i vjerujete, da ste sretni i da ćete uvijek biti sretni, iako znate, da to nije moguće jer se sreća ne može postići sa naporom ili predajom zbog umora.

Shvatila sam, da mogu s AEQ vježbama doći do svojih najmračnijih dijelova, skrivenih duboko u sebi, jer se ne može živjeti neodređeno s takvim skrivenim i potisnutim osjećajima unutar sebe i da istodobno izvana iskazuješ fleksibilnost. AEQ vam pomaže da postanete svjesni toga, da to razumijete, prihvatite i konačno promijenite. Ako ne uspije nama, onda našoj djeci.

Seminar za 2. stupanj omogućio mi je, da uđem u taj prethodno podsvjesni dio i da ga pod kontrolom spojim sa svjesnim dijelom.

Kao učitelj AEQ metode 2. Stupnja divim se i razumijem koliko i kakav način učenja stoji za time. Zahvalna sam za to, da sam si dopustila ići ovim putem, i da sam srećom to učinila prije nego što bi se moj sistem raspao. Toga sam bila svjesna ali sam se borila protiv te misli i polako sam tonula.

Zbog moje poboljšane sposobnosti, da pravilnije usmjerim energiju, pažnju i vrijeme, sada mogu kontrolirati i usporiti entropiju. Pravilnije za mene i sve oko mene, tako da ne izgubim kontrolu i zamrznem i ne dopuštam, da se dogode stvari koje ne želim da se dogode. I tako bijeg postaje jedini izlaz iz stvarnosti u ovisnost i daleko od tijela.

AEQ vježbe su mi dale mogućnost, da postanem svjesna svojih osjećaja, a time i učinim najviše za moju membranu, tako da me podsvjesni uzorci i pokreti više ne vode kao tada, kad su me doveli do entropije, boli. Nemam potrebe više za Put Svetog Jakova, sada mogu raditi na sebi ovdje kod kuće, s ljudima i materijalom koji me okružuje, koristeći jasnu komunikaciju sa svima i povezujući moje tijelo i um. Više ne bježim od sebe i svijeta kojeg sam stvorila.

Mogu utjecati na energiju i pažnju, promatranje i promjene kroz pogreške, koje sada razumijem. Odlučila sam posvetiti svoje vrijeme i pažnju AEQ životu i ponosna sam što mijenjam svijet iznutra na van. Neuromuskularni sustav, membrana i sve oko mene je tome vrlo zahvalno.

Hvala Aleš, što si spreman podijeliti ovo znanje. Hvala svima mojim kolegama, jer ste voljni učiti i povezati se.

Simona Lesar, Brežice, učitelj AEQ metode® 2. stupnja

Ovisimo o uspjehu, ali uspjeha nema ili ne ostaje dugo. Vrtimo se na kotačima nemoći, zamrzavanja, bijesa, boli, žrtvi, … Godine i godine takvih odnosa, sa sobom i sa drugima, nagomilale su mnoge navike i odnose, koji više nisu potrebni...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: