Simona Lesar, Brežice, učitelj  AEQ metode® 1. stupnja

Svaki od nas ima dovoljno svega u svom životu. Neki imaju više iskustava, drugi malo manje. Svatko ima znanje na različitim područjima, bilo to od učenja iz knjiga ili iz iskustva. Moja iskustva su me ispunila sa puno informacija i veoma sam zahvalna tome što su me dovela na put, na kojem se ljudi zaustavljaju i pitaju o životu.

Svaki posao zahtijeva gotovo savršenu osobu, što je razumljivo. Ali možemo li biti savršeni? Savršena osoba? Savršena struktura? Savršena država?

Na mom poslu, gdje bih trebala biti u formi, me je nešto ukliještilo u kuku. Srećom nije bilo tako loše, ali bilo je dovoljno da shvatim, da nešto nije u redu. Dok sam se ja pitala što nije u redu s mojim tijelom, nisam bila motivirana nastaviti s sportom. Ni sa rolanjem, ni plesom, kojeg sam obožavala, a da ne spominjem i druga područja mog života.

Gdje sam pogriješila?

Imala sam upravo dovoljno volje za život da sam postupno naišla na put istraživanja, ušla u svoju dubinu i došla do Karmičke dijagnostike (Marjan Ogorevc), što mi je dalo dodatnu motivaciju, da ostanem na pravom putu. Aspekti ljudskog bića i njihova značenja dali su mi još jasniju sliku o tome, gdje sam i zašto. Na taj način proširila sam svoje znanje o mogućim uzrocima za probleme na fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom području čovjeka, te dobila korisne holističke reference o tome, kako se suočiti s problemima, kako ih prihvatiti i sve uskladiti. Nije bilo lako pratiti taj put, ponekad je bilo iscrpljujuće. Ali bilo je vrijedno.

I što sad?

Upisala sam se i u školu za učitelje kliničke somatike jer je pritisak pobijedio; pritisak moje okoline, mog posla, mojih misli, da moram brže postići svoj cilj, da budem »savršena, uspješna«. Ovdje sam dobila drugačiju sliku i stajalište do ljudskog bića i njegovog funkcioniranja. Naš učitelj Aleš Ernst pokazao mi je put, kako na sintropičan način dobiti rezultate na svim područjima, usprkos svemu što već imate u svom životu. Možemo promijeniti memoriju mišića s jednostavnim pokretima. Tako sam saznala, koji su dijelovi mog tijela imali senzornu motornu amneziju. Sada kombiniram različite aspekte mog znanja i vještina, nastavljam sa učenjem, a i više se ne trudim biti savršena i uspješna pod svaku cijenu. Živim tako, da sam svjesna sama sebe.
RED se uspostavlja posvuda.

Moj um se odupirao, i još se opire, jer je moj fokus uvijek bio negdje drugdje, daleko od mene, ali rezultati su trenutačni unatoč otporu. Pitam se što će se dogoditi kad strah od puta nestane, kada um i volja postanu koordiniraniji, da zaslužim ono što se još nalazi ispred mene na tom putu. Znanje, koje sam na konstruktivan način dobila od učitelja AEQ somatike, kupuje mi vrijeme i potencijal za bržu rehabilitaciju mog tijela, emocija, uma i osjećaja ženske biti, da sam aktivna bilo gdje.

Hvala svim mojim učiteljima i pristašama tijekom obrazovanja da postanem učitelj AEQ somatskog kretanja i drugih programa. Sada je na meni, da počinjem ponovno istraživati, s lakoćom i puno osjećaja, kao dijete, ali ovaj put u većem igralištu. Tko bih pomislio, da ču ja biti tako željna učiti i biti tako odgovorno prema sebi ali i prema drugima. Prije je to bilo obrnuto, a to je rupa bez dna.

Istraživanje sebe i moje okoline poput djeteta jača me. Ne treba živjeti poput robota i umrijeti bez iskustava. Upoznajmo sebe do posljednje stanice, biti svjesni tko jesmo i kako djelujemo. Svatko od nas može imati vlastiti početak; za mene je početak stanica. Strukturi dodajemo naše najjače stanice i time izliječimo cijeli sustav. Najljepša i zanimljiva stvar je da istraživanje nikad ne završava usprkos trajnim promjenama. Napredujemo sa ZNAČAJNOM sviješću, unatoč velikim tehnološkim, svjetskim promjenama.

To se događa sa ili bez nas. Budimo dio ove igre svi i sada te s radošću.

Simona Lesar, Brežice, učitelj  AEQ metode® 1. stupnja

Prije nego što sam došla na prvo individualno učenje AEQ metode, mislila sam da ću tamo naučiti neke vježbe koje ću redovito raditi nekoliko mjeseci i da će moja kronična nedefinirana tjelesna bol biti smanjena ili...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: