Matjaž Zupan, Kranj, učitelj AEQ metode® 1. stupnja 

Imao sam stalne bolove u vratu i donjem dijelu leđa, konstantne probleme pri izlasku iz auta, kod bočnog okretanja tijela, i problema sa regeneracijom nakon tjelesne aktivnosti (trčanje ili bicikl). Moji mišići su bili napeti još danima nakon aktivnosti. Pokušavao sam riješiti svoje probleme sam, ili sam posjećivao različite fizioterapeute. To mi je mnogo pomoglo, međutim, problemi su se i dalje vraćali, ponekad i ubrzo nakon tretmana, a to je zavisilo na mojim fizičkim aktivnostima i psihološkim pritiscima. Htio sam neku metodu, sa kojom bih si mogao pomoći, osobito u vremenima kad ne bi bilo mogućnosti tražiti pomoć od drugih.

Počeo sam izvoditi AEQ vježbe i znatno sam poboljšao svoju regeneraciju; mišići su postali lagani i opušteni. Cijelo mi je tijelo postalo opušteno i lakše, a i osjećao sam se bolje. U početku su mi se vježbe činile čudne, jer nisam navikao raditi na tako nježan način. S druge strane sam otkrio, kako je teško napraviti jednostavan potez tečno, opušteno i kontrolirano. Također sam smirio misli fokusiranjem na kretanje.

Mnogo puta sam imao puno glavu misli. Kroz AEQ sam naučio, da ih mogu smiriti, usredotočiti te se opustiti. Moj proces razmišljanja je učinkovitiji i uspješniji, tako i riječi koje govorim. Sada prodiru dublje i lakše postižu svoju svrhu, iako su iste kao i prije, no poručene su s drugačijem ciljem, tonom i uvjerenjem.

Seminar mi je dao jasan uvid zašto su se svi problemi dogodili, otkrio sam uzroke mnogih problema i bolesti. Aleš je davao logična objašnjenja o mnogim pitanjima o fizičkim i psihološkim problemima u športu i životu općenito. Odnosi između problema i njihovih uzroka postali su jasniji. Kroz vježbe sam naučio o važnosti jasne komunikacije. Bez jasnih uputa vježbe su izvršene na pogrešan način i zato su pozornost i urednost misli neophodni za davanje informacija.

Bio je to sveobuhvatan seminar i ugodan u isto vrijeme jer su sve teme i materijali temeljili na praktičnim stvarima.
Najvažnija lekcija za mene bila je svijest o psihološkim i tjelesnim pritiscima i kako ih korigirati kako se pojavljuju; kad osjećam napetost u vratu, povežem ju s uzrokom.

Naravno, problemi se ponavljaju, ali sam ih svjestan te ih pokušavam s vježbama potpuno ukloniti. To je proces, kojeg treba stalno pratiti i poboljšavati. Baš kao i tehnika u svakom sportu, koja se nikad ne može naučiti u potpunosti, jer uvijek postoje otvorene opcije i potrebe za boljim i učinkovitijim kretanjem.

Matjaž Zupan, Kranj, učitelj AEQ metode® 1. stupnja 

Imao sam stalne bolove u vratu i donjem dijelu leđa, konstantne probleme pri izlasku iz auta, kod bočnog okretanja tijela, i problema sa regeneracijom nakon tjelesne aktivnosti (trčanje ili bicikl). Moji mišići su bili napeti još...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: