Žiga Božič Žagar, Brežice, Učitelj AEQ metode® 1. stupnja 

AEQ klinička somatika je metoda koja je po mom mišljenju spasila moju sportsku karijeru. Znanje AEQ KS mi je omogućilo, da imam više kontrole nad svojim tijelom, pomoglo mi je također promijeniti svoj način razmišljanja, a ja sam sada u stanju riješavati probleme mnogo lakše i uz manje stresa nego prije; sada mogu riješiti probleme, za koje se prije činilo, da ču ih teško riješiti. Osjećam se super, jer mogu sam rješavati problem bolova te eliminirati uzroke boli; sada mnogo bolje razumijem što se događa u mom tijelu.

AEQ metodu sam proučavao na tri načina: pojedinačno, u radionicama i na seminaru za učitelje AEQ KS stupanj 1. Sva tri načina bila su vrlo pozitivna za mene. Individualna terapija bila je prvi korak u kojem sam počeo učiti vježbe, a kroz terapiju i razgovor s Alešem počeo sam primjećivati prve promjene u mom razmišljanju, osjećajima i posebice u uklanjanju boli. AEQ metoda mi se činila vrlo zanimljiva pa sam odlučio proširiti svoje znanje u četirisatnoj radionici. Isprva sam mislio da sve znam, ali sam stekao nove spoznaje o lakoći pokreta i kontroli mišića, što je još više olakšalo moj svakodnevni život.

Na seminaru za učitelje AEQ KS stupanj 1 nadogradio sam svoje znanje s još boljim razumijevanjem o tome kako naučiti AEQ vježbe te kako treba kroz maštu tražiti najjednostavniji način za izvršenje pokreta. Osim toga sam naučio i kako prenijeti znanje mojim klijentima, što je moje najveće zadovoljstvo.

Seminar je trajao 5 dana. Prva tri dana učili smo teoriju; to je bio vrlo kvalitetan, jasan i koristan dio seminara, po mom mišljenju. Drugi dio bio je praktični dio seminara. Testirali smo naše znanje na drugima, a i istovremeno dobivali povratne informacije o kvaliteti naših nastavnih sposobnosti. Vjerujem, da je praktični dio smisao cijelog seminara, gdje sam ja postao svestan, koliko je važna komunikacija te izbor riječi učitelja. Također sam shvatio, koliko je važna pravilna i uredna komunikacija i istovremeno podcijenjena u svakodnevnom životu. Cijela AEQ metoda ima po mom mišljenju omjer 1 do beskonačnosti u smislu uložak/dobitak jer s njom steknete znanje za cijeli život, bez obzira na to, da li je u pitanju individualna terapija, 4 ili 8-satna radionica ili seminar.

Znanje o AEQ metodi je najkorisnije i najkvalitetnije znanje koje sam stekao u svom životu.

Žiga Božič Žagar, Brežice, Učitelj AEQ metode® 1. stupnja 

AEQ klinička somatika je metoda koja je po mom mišljenju spasila moju sportsku karijeru. Znanje AEQ KS mi je omogućilo, da imam više kontrole nad svojim tijelom, pomoglo mi je također promijeniti svoj način...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: