Lidija Jakljevič, Metlika, učiteljica AEQ metode® 2. stupnja

Kažu, da se učitelj pojavljuje kada je učenik spreman; bili su u pravu.

Na AEQ seminar 2. stupnja sam se upisala bez posebnog očekivanja. Htjela sam nadograditi svoje znanje, ali nisam očekivala takve turbulencije u glavi i time tako veliki korak naprijed.

Otvorila sam novu kutiju na tom seminaru – dotaknula sam nove podsvjesne teme, koje su bile još dublje ukopane i nisam ni znala da postoje, ali su i te kako utjecale na mene i na moj svakodnevni život. Moji mišići su bili ukočeni i zbog toga je bio i komunikacijski put mozak-fascia prekinut, iako se razlog za to dogodilo već mnogo prije i bio je “beznačajan”. I da, otvorila sam poklopac kutije. Iz nje je izašlo mnogo potisnutih, neprerađenih emocija, ljutnje, zamjerki, osjećaja bespomoćnosti, tjeskobe, optuživanja, tuge … Ukratko, bilo je zahtjevno, neugodno, nepoznato, novo, … Mnoštvo neobičnih emocija, sa kojima se nisam znala nositi.

Moj put sazrijevanja počeo je s AEQ metodom: »energija omogućuje pažnju, pažnja omogućuje učenje, učenje omogućuje razumijevanje, razumijevanje omogućuje prihvaćanje sadašnjeg stanja, prihvaćanje stanja omogućuje učinkovitije korištenje višak energije i usmjeravanje pažnje, koji su uvjeti za promjene, a promjene omogućuju napredak«. Dosta vremena, energije i pažnje sam potrošila za učenje, razumijevanje, prihvaćanje, analiziranje, mijenjanje, ali bilo je vrijedno.

Impresionirana sam Aleševim smislom za pružanje informacija i njegovom širokom razmišljanju; zna, kako i koliko nas treba voditi, da ne bismo zalutali, baš prava količina usmjeravanja, koja nam omogućuje, da rastemo, istražujemo, analiziramo i mijenjamo naše dubine, koje nam više nisu korisne.

AEQ metoda omogućava mi da razumijem uzroke uvjeta koje susrećem. Sada imam drugačije razumijevanje ključnih čimbenika: vrijeme, pažnja, energija i njihova (ne)usklađenost. Sada imam bolju kontrolu nad svojim životom, sebe upoznajem na drugačiji način, puno bolje osjećam i razumijem svoje osjećaje jer je moja membrana postala više selektivno propusna, vertikalna i horizontalna veza se poboljšala i moj način razmišljanja se proširio. Tako puno bolje razumijem sebe i ljude oko mene.

Zahvalna sam što sam imala priliku upoznati AEQ metodu, jer me naučila, da sada napredujem sa lakšim ali složenijim koracima i da sada mogu prenijeti to znanje drugim ljudima, koji su se spremni učiti.

Lidija Jakljevič, učiteljica AEQ metode® 2. stupnja

Prije nego što sam došla na prvo individualno učenje AEQ metode, mislila sam da ću tamo naučiti neke vježbe koje ću redovito raditi nekoliko mjeseci i da će moja kronična nedefinirana tjelesna bol biti smanjena ili čak nestati. Nakon nekoliko godina polakog upoznavanja metode, mogu reći da nisam pogriješila. Moja misija bila je potpuno iluzorna. Nikad nisam zamišljala da ću iči tamo gdje definitivno ne želim biti.

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA