Lidija Jakljevič, Metlika, učiteljica AEQ metode® 2. stupnja

Kažu, da se učitelj pojavljuje kada je učenik spreman; bili su u pravu.

Na AEQ seminar 2. stupnja sam se upisala bez posebnog očekivanja. Htjela sam nadograditi svoje znanje, ali nisam očekivala takve turbulencije u glavi i time tako veliki korak naprijed.

Otvorila sam novu kutiju na tom seminaru – dotaknula sam nove podsvjesne teme, koje su bile još dublje ukopane i nisam ni znala da postoje, ali su i te kako utjecale na mene i na moj svakodnevni život. Moji mišići su bili ukočeni i zbog toga je bio i komunikacijski put mozak-fascia prekinut, iako se razlog za to dogodilo već mnogo prije i bio je “beznačajan”. I da, otvorila sam poklopac kutije. Iz nje je izašlo mnogo potisnutih, neprerađenih emocija, ljutnje, zamjerki, osjećaja bespomoćnosti, tjeskobe, optuživanja, tuge … Ukratko, bilo je zahtjevno, neugodno, nepoznato, novo, … Mnoštvo neobičnih emocija, sa kojima se nisam znala nositi.

Moj put sazrijevanja počeo je s AEQ metodom: »energija omogućuje pažnju, pažnja omogućuje učenje, učenje omogućuje razumijevanje, razumijevanje omogućuje prihvaćanje sadašnjeg stanja, prihvaćanje stanja omogućuje učinkovitije korištenje višak energije i usmjeravanje pažnje, koji su uvjeti za promjene, a promjene omogućuju napredak«. Dosta vremena, energije i pažnje sam potrošila za učenje, razumijevanje, prihvaćanje, analiziranje, mijenjanje, ali bilo je vrijedno.

Impresionirana sam Aleševim smislom za pružanje informacija i njegovom širokom razmišljanju; zna, kako i koliko nas treba voditi, da ne bismo zalutali, baš prava količina usmjeravanja, koja nam omogućuje, da rastemo, istražujemo, analiziramo i mijenjamo naše dubine, koje nam više nisu korisne.

AEQ metoda omogućava mi da razumijem uzroke uvjeta koje susrećem. Sada imam drugačije razumijevanje ključnih čimbenika: vrijeme, pažnja, energija i njihova (ne)usklađenost. Sada imam bolju kontrolu nad svojim životom, sebe upoznajem na drugačiji način, puno bolje osjećam i razumijem svoje osjećaje jer je moja membrana postala više selektivno propusna, vertikalna i horizontalna veza se poboljšala i moj način razmišljanja se proširio. Tako puno bolje razumijem sebe i ljude oko mene.

Zahvalna sam što sam imala priliku upoznati AEQ metodu, jer me naučila, da sada napredujem sa lakšim ali složenijim koracima i da sada mogu prenijeti to znanje drugim ljudima, koji su se spremni učiti.

Lidija Jakljevič, učiteljica AEQ metode® 2. stupnja

Kažu, da se učitelj pojavljuje kada je učenik spreman; bili su u pravu. Na AEQ seminar 2. stupnja sam se upisala bez posebnog očekivanja. Htjela sam nadograditi svoje znanje, ali nisam očekivala takve turbulencije u glavi i time tako veliki...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: