Boštjan Ahačič, Ljubljana, učitelj  AEQ metode® 1. stupnja

Sve u životu se događa s razlogom i tako se i meni dogodila AEQ klinička somatika. Izreka, da su najjednostavnije stvari u životu i najsloženije, i obrnuto, je još i te kako stvarna! Ja sam terapeut, koji se bavi ljudima sa akutnim i kroničnim problemima, mladima, starima, sportašima, rekreativcima i ostalima, uključujući i mene, došao sam do spoznaje, da se može puno dati ali ipak ne dobiti željeni učinak zauzvrat.
Sudjelovao sam na mnogim seminarima i radionicama, ali ni jedan od njih nije dao takav pozitivan rezultat kao i AEQ seminar 1. stupnja. Ali to ne znači, da sam prestao koristiti druga znanja, naprotiv, nadogradio sam prijašnje znanje s različitim perspektivama o problemima, s kojima se bavim svakodnevno u mojoj praksi.

Treba je istaknuti, da je AEQ metoda, koju je treba razumjeti kako bi se ispravno upotrijebila za postizanje željenog napredaka. To nije metoda u kojoj jednostavno dopustite drugima da rade za vas. Ova metoda je za ljude koji sami žele pomoći sebi da postignu svoj cilj. Ozlijedio sam rame i slomio lopaticu, što je bilo nezgodno za moj manualni rad, ali mi »priznata medicina« nije mogla dati ni teoretski savjet, a kamoli praktičnog, kako bih eliminirao posljedice ozljede, a uz to imam i ja 20-godišnje iskustvo i znanje o manualnim tehnikama i rehabilitaciji.

AEQ metoda mi je pružila širi pogled na rješavanje problema. Vježbe su mi pomogle, da bolje upoznam sebe i svoje nedostatke, redovitost kretanja dobila je svoje pravo značenje – osjećam bolju, veću kontrolu nad sobom i svojim djelima, ali i pozitivni rezultati kod ljudi, koji pouzdaju u mene da ih podučavam AEQ somatske pokrete. »Kad budete spremni pomoći sebi i imati potrebna znanja, to je ulaganje u sebe. Kad dopustite drugima, da to rade za vas i sami nemate znanja, to može biti najveći gubitak ulaganja, vremena i rezultata. «

Upoznavanje Aleša osobno i AEQ metode imalo je značajan utjecaj na moje razmišljanje i percepciju tijela, funkcije tijela, kretanje tijela i na život općenito. Seminar i individualne AEQ vježbe izvode se vrlo profesionalno. Proces učenja odvija se sistematično, bazira na jasnim i racionalnim objašnjenjima, koja potječu iz praktičkog rada. Seminar se također vrednuje na mnogim razinama prema mišljenjima sudionika i njihovim izvedbama vježbi.

Nikada si ne bih mogao zamisliti, da može netko, koji nije iz medicinske struke, prenijeti znanje na tako jednostavan, prirodan, logički, složen i učinkovit način različitim strukturama ljudi i biti iznimno uspješan učitelj u tome. Svojim opsežnim znanjem, jasnim ciljem i jasnom komunikacijom daje vam i više od samog jasnog odgovora na bilo koje pitanje.

Aleš, kompliment; mi, koji smo imali priliku biti među tvojim učenicima, se ti divimo.

Boštjan Ahačič, Ljubljana, učitelj  AEQ metode® 1. stupnja

Sve u životu se događa s razlogom i tako se i meni dogodila AEQ klinička somatika. Izreka, da su najjednostavnije stvari u životu i najsloženije, i obrnuto, je još i te kako stvarna! Ja sam terapeut, koji se bavi ljudima sa akutnim...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: