Boštjan Ahačič, Ljubljana, učitelj  AEQ metode® 1. stupnja

Sve u životu se događa s razlogom i tako se i meni dogodila AEQ klinička somatika. Izreka, da su najjednostavnije stvari u životu i najsloženije, i obrnuto, je još i te kako stvarna! Ja sam terapeut, koji se bavi ljudima sa akutnim i kroničnim problemima, mladima, starima, sportašima, rekreativcima i ostalima, uključujući i mene, došao sam do spoznaje, da se može puno dati ali ipak ne dobiti željeni učinak zauzvrat.
Sudjelovao sam na mnogim seminarima i radionicama, ali ni jedan od njih nije dao takav pozitivan rezultat kao i AEQ seminar 1. stupnja. Ali to ne znači, da sam prestao koristiti druga znanja, naprotiv, nadogradio sam prijašnje znanje s različitim perspektivama o problemima, s kojima se bavim svakodnevno u mojoj praksi.

Treba je istaknuti, da je AEQ metoda, koju je treba razumjeti kako bi se ispravno upotrijebila za postizanje željenog napredaka. To nije metoda u kojoj jednostavno dopustite drugima da rade za vas. Ova metoda je za ljude koji sami žele pomoći sebi da postignu svoj cilj. Ozlijedio sam rame i slomio lopaticu, što je bilo nezgodno za moj manualni rad, ali mi »priznata medicina« nije mogla dati ni teoretski savjet, a kamoli praktičnog, kako bih eliminirao posljedice ozljede, a uz to imam i ja 20-godišnje iskustvo i znanje o manualnim tehnikama i rehabilitaciji.

AEQ metoda mi je pružila širi pogled na rješavanje problema. Vježbe su mi pomogle, da bolje upoznam sebe i svoje nedostatke, redovitost kretanja dobila je svoje pravo značenje – osjećam bolju, veću kontrolu nad sobom i svojim djelima, ali i pozitivni rezultati kod ljudi, koji pouzdaju u mene da ih podučavam AEQ somatske pokrete. »Kad budete spremni pomoći sebi i imati potrebna znanja, to je ulaganje u sebe. Kad dopustite drugima, da to rade za vas i sami nemate znanja, to može biti najveći gubitak ulaganja, vremena i rezultata. «

Upoznavanje Aleša osobno i AEQ metode imalo je značajan utjecaj na moje razmišljanje i percepciju tijela, funkcije tijela, kretanje tijela i na život općenito. Seminar i individualne AEQ vježbe izvode se vrlo profesionalno. Proces učenja odvija se sistematično, bazira na jasnim i racionalnim objašnjenjima, koja potječu iz praktičkog rada. Seminar se također vrednuje na mnogim razinama prema mišljenjima sudionika i njihovim izvedbama vježbi.

Nikada si ne bih mogao zamisliti, da može netko, koji nije iz medicinske struke, prenijeti znanje na tako jednostavan, prirodan, logički, složen i učinkovit način različitim strukturama ljudi i biti iznimno uspješan učitelj u tome. Svojim opsežnim znanjem, jasnim ciljem i jasnom komunikacijom daje vam i više od samog jasnog odgovora na bilo koje pitanje.

Aleš, kompliment; mi, koji smo imali priliku biti među tvojim učenicima, se ti divimo.

Boštjan Ahačič, Ljubljana, učitelj  AEQ metode® 1. stupnja

Prije nego što sam došla na prvo individualno učenje AEQ metode, mislila sam da ću tamo naučiti neke vježbe koje ću redovito raditi nekoliko mjeseci i da će moja kronična nedefinirana tjelesna bol biti smanjena ili čak nestati. Nakon nekoliko godina polakog upoznavanja metode, mogu reći da nisam pogriješila. Moja misija bila je potpuno iluzorna. Nikad nisam zamišljala da ću iči tamo gdje definitivno ne želim biti.

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA