Aleksandar Miketa, Rijeka, učitelj AEQ metode® 1.stupnja

U našem užurbanom svijetu , previše očekujemo prerano.

Za somatski način rada bio sam upoznat kao fizoterapeut kroz čitanje literature o Feldenkrais i Alexander metodi. Daljnje zanimanje za tu vrstu terapije me dovodi do knjiga Tomas Hanne, Marthe Peterson te na kraju do Aleša Ernsta.

Kroz aktivnu terapiju kod Aleša saznajem puno toga na jako logičan način a kroz učenje pokreta shvaćam svoja ograničenja ali i mogućnosti. Učim bolje slušati tijelo i signale koje mi šalje. Uz svoje treninge i dnevne obveze primjećujem promjenu u kvalitetnijem oporavku, koncentraciji, snazi ali i promjeni karaktera te raspoloženja na dnevnoj razini sve bolje i bolje. Tijelo se ne umara kao prije i može više uživati u životu.

U svojoj fizioterapeutskoj praksi vidimnevjerovatnu učinkovitost ove terapije kod klijenata sa kojima radim, pa završavam edukaciju kod Marthe Peterson za učitelja somatskih pokreta. Zadovoljan sam dobivenom edukacijom koju primjenjujem u radu sa klijentima. Povratne informacije od klijenata su bile i više nego dobre ali sam imao osjećaj kao da fali nešto. Alešov rad i njegovo jednostavno objašnjenje kompleksnih stvari te rješavanje istih je vodilo, da dođem na AEQ edukaciju.

Tih šest dana je bila velika prekretnica u mom budućem radu sa klijentima ali sa sobom. Mislim i djelujem drugačije i na cijelu problematiku gledam sa AEQ naočalama. Logika sistema je nevjerovatna i multiprimjenjiva na sve aspekte života i djelovanja. Priručnik je jako dobar putokaz kako dalje i ako pažljivo slušate možete puno toga zapisati što će vam olakšati daljnji rad. Osim toga Alešova supruga se fantastično pobrinula da svi budemo siti i da osjećamo ugodno svih 6 dana.

U fizikalnoj terapiji ovo će definitivno biti prekretnica jer se ovdje bavimo dubljim uzrokom problema a ne samo mehaničkom posljedicom. Učimo klijenta da iskustveno bude uključen u rješavanje svoje problematike kroz ugodne i naizgled jednostavne pokrete. Nestaju patološke tenzije te sam klijent osjeća olakšanje i živost kakvu sigurno nije osjetio jako dugo.

Također, ovo je tehnika koju mi terapeuti možemo prakticirati na sebi i na taj način podići kvalitetu svog djelovanja i življenja.

Učenje je najveći dar koji smo dobili a znanje uvijek pobjeđuje trud i rad. Nije dovoljno samo raditi nego treba znati što raditi, jer ako nema znanja sav trud je uzaludan. Znam da svatko tko je spreman učiti može imati benefita od AEQ somatskih pokreta i naučiti kako živjeti bez boli. Učenje je iskustvo, sve drugo je samo informacija.

Aleksandar Miketa, učitelj AEQ metode® 1.stupnja

Za somatski način rada bio sam upoznat kao fizoterapeut kroz čitanje literature o Feldenkrais i Alexander metodi. Daljnje zanimanje za tu vrstu terapije me dovodi do knjiga Tomas Hanne, Marthe Peterson te na kraju do Aleša Ernsta...

Za ogled celotne vsebine se prijavite spodaj

V kolikor že imate račun se lahko prijavite in si ogledate vsebino. V Kolikor pa svojega uporabniškega računa še nimate pa vas vabimo, da si ga ustvarite spodaj.

PRIJAVAREGISTRACIJA

Pročitajte još: