menu
PROBLEMI | Multipla skleroza

Multipla skleroza

 

9.4.2014  

 

Multipla skleroza ( MS ), poznata i kao diseminirana skleroza ili diseminirani encefalomijelitis je upalna bolest kod koje je oštećen izolacioni sloj živčanih stanica mozga i leđne moždine.

 

To oštećenje prekida komunikacijsku sposobnost dijelova živčanog sustava što se očituje širokim spektrom znakova i simptoma, uključujući fizičke, mentalne,a ponekad i psihološke probleme. Multipla skleroza zauzima nekoliko oblika sa novim simptomima koji se pojave bilo u izoliranom napadu (relapsing form) ili tijekom vremena (progressive form).

 

Između napadaja simptomi mogu u potpunosti nestati, no trajne se neurološke posljedice često ispolje; osobito kako bolest vremenom napreduje.

 

Tako, dakle,vidimo da oboljeli od Multiple skleroze imaju kompromitiran centralni živčani sustav. Oštećeni su mnogi neuroni kojima mozak komunicira sa mišićima, a to je za kliničku somatiku crveno svjetlo.

 

Klinička somatika ne može pospješiti zdravlje kod Multiple skleroze jer se KS oslanja na zdrav i funkcionalan živčani sustav.

 

A.E.

 

tel. : 00386(0)74990871
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook