menu
PROBLEMI | Kronični bolovi zbog zoba vremena

Kronični bolovi zbog zuba vremena

Kronične bolove ljudi uglavnom pripisuju zubu vremena i izgovaraju se starenjem.

 

AEQ metoda, metoda nježnih pokreta, nikako ne priznaje takvu tezu, te ću na radionicama pojasniti kako terapeuti AEQ metode poteškoće pri kretanju povezujemo s tzv. senzorno-motornom amnezijom. Glavni razlog kroničnih bolova je postepeni gubitak osjećaja vlastitog tijela što je posljedicom manjih ili većih ozljeda, stresa, briga, štetnih vanjskih utjecaja i pogrešnih uvjerenja, koji nas ometaju u lakšem djelovanju i bivanju.


Mišići su uslijed senzorno-motorne amnezije navikli biti napetima i takvima ostati bez obzira što ih pokušavamo opustiti. Problem je, naime, što ih ne opuštamo svjesno. Uobičajeni načini poput istezanja, masaže, kiropraktike i drugih manualnih terapija i lijekova za suzbijanje boli ne pomažu dugoročno.


Želimo li ukloniti bol i poteškoće, mišiće koji su navikli biti napetima moramo naučiti kako da se opuste.
AEQ metoda poteškoćama bavi u samom njihovu uzroku, rješenje traži u mozgu i živčanom sustavu koji nadzire rad mišića. U slučaju senzorno-motorne amnezije mozak naprosto zaboravi kako opustiti mišić i stoga ga je potrebno prekvalificirati-reprogramirati, ponovno naučiti.
Redovitim izvođenjem vježbi kronična se bol i prividno nerješiv problem ublažava, ako ne i ukloni u potpunosti. Ne možete ni zamisliti kako sam, kao terapeut, uvijek iznova ushićen i zadovoljan kada na radionicama gledam ljude čiji izraz lica više ne pokazuje trpljenje boli, čije kretanje postaje lakše, a time i životna svakodnevica.

 

Aleš Ernst, učitelj AEQ metode 5. stupnja

Zob vremena

tel. : 00386(0)74990871 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor