menu
OSNOVE AEQ | Pokret

Pokret je zasnovan u smjeru od središta tijela prema ekstremitetima

 

Promatrajući strukturu tijela, oblik zdjelice i položaj najsnažnijih mišića u središtu tijela možemo uvidjeti da pokret nastaje u središtu tijela i širi se dalje prema ekstremitetima. 

AEQ metoda mijenja nepravilnosti pokreta u ekstremitetima (vrat, laktovi, ramena, koljena, stopala) utjecajem na i učenjem pravilnih pokreta u središtu tijela (kukovi, leđa, trbuh i torzo). Jedino kada promijenimo osjećaj i kontrolu na središtem tijela, možemo se usredotočiti na ekstremitete i ispraviti postojeće nepravilnosti.Tada, svi ti, jednom naučeni pokreti polako prerastaju u novi uzorak pokreta. Promjene u središtu tijela i pravilniji pokreti pomoći će nam smanjiti postojeće poteškoće ili ih u potpunosti ukloniti.

 

Čak i neznatne nepravilnosti u središtu tijela vremenom mogu prerasti u znatno veće, što se očituje u vidu nepravilnosti u pokretima ruku i nogu. Tome se neuspješno pokušavamo prilagoditi ili kupujemo novu opremu u nadi da će nam to pomoći ( sportska obuća, bicikl, štapovi za hodanje, nove pedale i sl.). Osjećajući promjenu u središtu tijela povećavamo učinkovitost kretanja.

 

Manja je vjerojatnost ozljede i trošimo manje energije čime smanjujemo uzroke upala i bolova. Pravilni pokreti su učinkoviti i zahtijevaju manje uloženog napora. Mozak se prilagođava novom načinu kretanja, našim željama i ciljevima, a naše potrebe možemo ostvariti bez prekomjernog naprezanja.

 

Veća svjesnost samoga sebe doprinosi učinkovitosti i pravilnoj uporabi energije našega tijela.

 

Aleš Ernst, učitelj AEQ metode 5. stupnja

 

 

 

Pokret je zasnovan u smjeru od središta tijela prema ekstremitetima

 

tel. : 00386(0)74990871 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor