menu
OSNOVE AEQ

Osnove AEQ metode®

 

Kliničko somatsko obrazovanje


Obrazovanje kliničkom somatikom* jest proces koji proširuje granice naše svijesti i slobodne volje. Začetnik somatike je Moshe Feldenkrais koju je dalje razvio u kliničku somatiku Thomas Hanna.

Čitaj više

Kliničko somatsko obrazovanje

19.1.2015, 28.02.2017

Obrazovanje kliničkom somatikom* jest proces koji proširuje granice naše svijesti i slobodne volje. Začetnik somatike je Moshe Feldenkrais koju je dalje razvio u kliničku somatiku Thomas Hanna. tukaj.

Senzorno-motorna amnezija


Kao i kod svakog biološkog procesa, refleks ima osjetilno/opažajnu, te motornu komponentu. Kada refleks postane navikom to znači da smo izgubili kontrolu nad određenim pokretom ili vrstom kretanja. Takvo stanje naziva se senzorno-motorna amnezija (SMA).

Čitaj više

Senzorno-motorna amnezija

19.1.2015, 27.02.2017

Kao i kod svakog biološkog procesa, refleks ima osjetilno/opažajnu, te motornu komponentu. Kada refleks postane navikom to znači da smo izgubili kontrolu nad određenim pokretom ili vrstom kretanja. Takvo stanje naziva se senzorno-motorna amnezija (SMA). tukaj.

Kako ukloniti senzorno-motornu amneziju i naviku opetovanog refleksnog uzorka?


Kombinacijom aktivne terapije kliničke somatike, somatskih vježbi, te poznavanjem mehanizama senzorno-motorne amnezije, triju tipičnih refleksnih odgovora tijela i pandikulacije mogu se na relativno brz i bezbolan način ukloniti mnogi problemi suvremenog čovjeka, a dobro zdravlje zadržati dugi niz godina.

Čitaj više

Kako ukloniti senzorno-motornu amneziju i naviku opetovanog refleksnog uzorka?

6.1.2015, 26.02.2017

Kombinacijom aktivne terapije kliničke somatike, somatskih vježbi, te poznavanjem mehanizama senzorno-motorne amnezije, triju tipičnih refleksnih odgovora tijela i pandikulacije mogu se na relativno brz i bezbolan način ukloniti mnogi problemi suvremenog čovjeka, a dobro zdravlje zadržati dugi niz godina. tukaj.

Pandikulacija


Jezgra kliničke somatike je pandikulacija. Ona nam pomaže vratiti osjećaj kontrole nad mišićima i ojačati željene uzorke kretanja. Pandikulacija je aktivni koncept sastavljen od tri koraka.

Čitaj više

Pandikulacija

9.11.2014, 25.02.2017

Jezgra kliničke somatike je pandikulacija. Ona nam pomaže vratiti osjećaj kontrole nad mišićima i ojačati željene uzorke kretanja. Pandikulacija je aktivni koncept sastavljen od tri koraka. tukaj.

Funkcija određuje strukturu


Promatrajući oblik tijela, dužinu mišića, oblik kostiju i strukturu zglobova možemo odrediti njihovu funkciju.

Čitaj više

Funkcija određuje strukturu

7.11.2014, 24.02.2017

Promatrajući oblik tijela, dužinu mišića, oblik kostiju i strukturu zglobova možemo odrediti njihovu funkciju. tukaj.

Trauma refleks


Simptomi trauma refleksa su: nagnutost tijela na lijevo ili desno, nesrazmjer u visini ramena i nagnutost glave u jednu stranu. Također to može biti i šepanje, različita dužina koraka, te različite amplitude pokreta ruku tijekom hodanja.

Čitaj više

Trauma refleks

4.11.2014, 23.02.2017

Simptomi trauma refleksa su: nagnutost tijela na lijevo ili desno, nesrazmjer u visini ramena i nagnutost glave u jednu stranu. Također to može biti i šepanje, različita dužina koraka, te različite amplitude pokreta ruku tijekom hodanja. tukaj.

Refleks crvenog svjetla


Refleks crvenog svjetla suprotan je refleksu zelenog svjetla i svojstven je svim kralježnjacima. Služi kao obrana od iznenadne promjene i opasnosti.

Čitaj više

Refleks crvenog svjetla

4.11.2014, 22.02.2017

Refleks crvenog svjetla suprotan je refleksu zelenog svjetla i svojstven je svim kralježnjacima. Služi kao obrana od iznenadne promjene i opasnosti. tukaj.

Refleks zelenog svjetla


Ovaj refleks je poznat i kao Landau refleks. Javlja se u periodu trećeg i šestog mjeseca života; najprije u području vrata, a kasnije u lumbalnom području i/ili duž cijele kralježnice. Omogućuje kretanje čovjeka prema cilju.

Čitaj više

Refleks zelenog svjetla

4.11.2014, 21.02.2017

Ovaj refleks je poznat i kao Landau refleks. Javlja se u periodu trećeg i šestog mjeseca života; najprije u području vrata, a kasnije u lumbalnom području i/ili duž cijele kralježnice. Omogućuje kretanje čovjeka prema cilju. tukaj.

Somatske vježbe


Somatskom vježbom reproduciramo jedan od tri osnovna refleksa. Refleks nastaje kao rezultat nesvjesne kontrole pokreta.

Čitaj više

Somatske vježbe

3.11.2014, 20.02.2017

Somatskom vježbom reproduciramo jedan od tri osnovna refleksa. Refleks nastaje kao rezultat nesvjesne kontrole pokreta. tukaj.

Aktivna terapija kliničke somatike


Kliničkom somatikom uklanjamo senzorno-motornu amneziju i učimo se svjesnom usmjeravanju tjelesnih pokreta; osjećaje pri pokretu naučimo spoznati do granice kada ih možemo lako kontrolirati ...

Čitaj više

Aktivna terapija kliničke somatike

24.10.2014, 19.02.2017

Kliničkom somatikom uklanjamo senzorno-motornu amneziju i učimo se svjesnom usmjeravanju tjelesnih pokreta; osjećaje pri pokretu naučimo spoznati do granice kada ih možemo lako kontrolirati ... tukaj.

Pokret je zasnovan u smjeru od središta tijela prema ekstremitetima


Promatrajući strukturu tijela, oblik zdjelice i položaj najsnažnijih mišića u središtu tijela možemo uvidjeti da pokret nastaje u središtu tijela i širi se dalje prema ekstremitetima.

Čitaj više

Pokret je zasnovan u smjeru od središta tijela prema ekstremitetima

23.10.2014, 18.02.2017

Promatrajući strukturu tijela, oblik zdjelice i položaj najsnažnijih mišića u središtu tijela možemo uvidjeti da pokret nastaje u središtu tijela i širi se dalje prema ekstremitetima. tukaj.

Promjena uma, a ne “popravak” mišića i strukture tijela


Konvencionalni pristupi za uklanjanje tjelesnih poremećaja koje osjećamo u vidu kroničnih bolova, ograničenja pokretljivosti tijela ili neučinkovitog gibanja, proizlaze iz strukturalnosti tijela i spoznaja o funkcionalnosti mišića i tjelesnih procesa.

Čitaj više

Promjena uma, a ne “popravak” mišića i strukture tijela

22.10.2014, 17.02.2017

Konvencionalni pristupi za uklanjanje tjelesnih poremećaja koje osjećamo u vidu kroničnih bolova, ograničenja pokretljivosti tijela ili neučinkovitog gibanja, proizlaze iz strukturalnosti tijela i spoznaja o funkcionalnosti mišića i tjelesnih procesa. tukaj.

How CSE Techniques affect the Brain


CSE teaches with audio, visual and kinesthetic learning: clear communication, visual cues when necessary(and mirror exercises) and tons of sensory motor (kinesthetic) awareness.

Čitaj više

How CSE Techniques affect the Brain

15.10.2014, 16.02.2017

CSE teaches with audio, visual and kinesthetic learning: clear communication, visual cues when necessary(and mirror exercises) and tons of sensory motor (kinesthetic) awareness. tukaj.

Tipični refleksni obrasci


Thommas Hanna prepoznao je i definirao tri opća refleksna uzorka koji nastaju kao rezultat adaptacije čovjeka na stres. Svatko od nas ih lako može prepoznati i osjetiti.

Čitaj više

Tipični refleksni obrasci

27.9.2014, 15.02.2017

Thommas Hanna prepoznao je i definirao tri opća refleksna uzorka koji nastaju kao rezultat adaptacije čovjeka na stres. Svatko od nas ih lako može prepoznati i osjetiti. tukaj.

Pokret je temeljen na sinergiji


Pokret uvijek uključuje aktivnost više mišića. Kontroliran je senzorno-motornim sustavom koji je sinergistički sustav u kojem se mišići koordinirano pomiču.

Čitaj više

Pokret je temeljen na sinergiji

29.8.2014, 14.02.2017

Pokret uvijek uključuje aktivnost više mišića. Kontroliran je senzorno-motornim sustavom koji je sinergistički sustav u kojem se mišići koordinirano pomiču. tukaj.

Razlika između istezanja i produžavanja mišića


Središnji živčani sustav nadzire funkciju mišića signalima koji do njega pristižu iz mišića. Kada se krećemo mozak iz tijela konstantno zaprima informacije o stanju u tijelu i okolini. Na temelju tih podataka oblikuju se zapovijedi koje u putuju u mišiće motoričkim dijelom živčanog sustava. Ta senzorno-motorna...

Čitaj više

Razlika između istezanja i produžavanja mišića

, 10.02.2017

Središnji živčani sustav nadzire funkciju mišića signalima koji do njega pristižu iz mišića. Kada se krećemo mozak iz tijela konstantno zaprima informacije o stanju u tijelu i okolini. Na temelju tih podataka oblikuju se zapovijedi koje u putuju u mišiće motoričkim dijelom živčanog sustava. Ta senzorno-motorna... tukaj.

Kako naučiti AEQ metodu® sa učiteljem AEQ metode 5. stupnja


Najučinkovitiji i najbolji način za učenje AEQ metode i njene praktične uporabe jest kroz terapiju i edukaciju od strane učitelja AEQ metode 5. stupnja, što daljnjim prakticiranjem redovitog vježbanja kod kuće jača pravilne uzorke pokreta i gibanja mišića, čime sprječavamo njihovu ukočenost i povratak na stare, nepravilne...

Čitaj više

Kako naučiti AEQ metodu® sa učiteljem AEQ metode 5. stupnja

, 10.02.2017

Najučinkovitiji i najbolji način za učenje AEQ metode i njene praktične uporabe jest kroz terapiju i edukaciju od strane učitelja AEQ metode 5. stupnja, što daljnjim prakticiranjem redovitog vježbanja kod kuće jača pravilne uzorke pokreta i gibanja mišića, čime sprječavamo njihovu ukočenost i povratak na stare, nepravilne... tukaj.

rss
tel. : 00386(0)74990871
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook