menu
ISKUSTVA
 

Iskustva

 

Osvrt na terapiju


Terapija u Centru Miketa i učenje AEQ somatskih pokreta djeluju holistički, dokaz za to je i ova poruka koju smo dobili od klijentice:...

Osvrt na terapiju

, 17.02.2018

Terapija u Centru Miketa i učenje AEQ somatskih pokreta djeluju holistički, dokaz za to je i ova poruka koju smo dobili od klijentice:...

Skolioza


U junu 2016 g. sasvim slučajno smo otkrili da naša tad 11 godišnja kćer ima skoliozu. Roentgenom i pregledom utvrđeno je pomak od 22 stupnja. Odmah nam je preporučen konzervativan tretman za skoliozu – ortozu, za koju smo dobili objašnjenje da u najboljem slučaju (ako ju bude nosila min 12 h dnevno) može samo zaustaviti daljnje krivljenje, no da načina da se skolioza ispravi - nema. Premda sam od prvog trenutka bila prilično skeptična prema tom pristupu, ortozu smo dali napraviti...

Čitaj više

Skolioza

, 17.02.2018

U junu 2016 g. sasvim slučajno smo otkrili da naša tad 11 godišnja kćer ima skoliozu. Roentgenom i pregledom utvrđeno je pomak od 22 stupnja. Odmah nam je preporučen konzervativan tretman za skoliozu – ortozu, za koju smo dobili objašnjenje da u najboljem slučaju (ako ju bude nosila min 12 h dnevno) može samo zaustaviti daljnje krivljenje, no da načina da se skolioza ispravi - nema. Premda sam od prvog trenutka bila prilično skeptična prema tom pristupu, ortozu smo dali napraviti... tukaj.

Tadej Paščinski


Moje ime je Tadej i ja sam alpski skijaš. Moj sportski put je bio bez boli sve do zadnje veljače kad se je tekom treninga veleslaloma pojavila nevjerojatna bol u leđima. Bol je ostala i situacija se malo poboljšala nakon posjeta terapeuta. Međutim, bol se ponovno pojavila na prvom treningu nakon mog dvotjednog odmora pa sam morao rano...

Čitaj više

Tadej Paščinski

, 17.02.2018

Moje ime je Tadej i ja sam alpski skijaš. Moj sportski put je bio bez boli sve do zadnje veljače kad se je tekom treninga veleslaloma pojavila nevjerojatna bol u leđima. Bol je ostala i situacija se malo poboljšala nakon posjeta terapeuta. Međutim, bol se ponovno pojavila na prvom treningu nakon mog dvotjednog odmora pa sam morao rano... tukaj.

Ivan


Moja najveća briga je bila kako će biti na poslu nakon mog odmora. Naime, imam aktivan posao, više ili manje sam osam sati u pokretu, gotovo da nema sjedenja. Mnogo je podizanja tereta, pomicanja stvari naokolo, i mnogo mogućnosti za neprikladne pokrete i...

Čitaj više

Ivan

, 17.02.2018

Moja najveća briga je bila kako će biti na poslu nakon mog odmora. Naime, imam aktivan posao, više ili manje sam osam sati u pokretu, gotovo da nema sjedenja. Mnogo je podizanja tereta, pomicanja stvari naokolo, i mnogo mogućnosti za neprikladne pokrete i... tukaj.

Zvonimir Volarević


Gledajući prije par tjedana jedan podcast,gdje je rečeno da Matrix nije film već dokumentarac,odlučio sam ga pogledati po prvi put.Svi koji su ga gledali znaju tko je Morpheus, a tko...

Čitaj više

Zvonimir Volarević

, 17.02.2018

Gledajući prije par tjedana jedan podcast,gdje je rečeno da Matrix nije film već dokumentarac,odlučio sam ga pogledati po prvi put.Svi koji su ga gledali znaju tko je Morpheus, a tko... tukaj.

Dušica Gabrijel


Kad sam prvi put pročitala Aleševu knjigu »Lahkotno iz kroničnih bolečin« samo sam djelomično razumjela značenje AEQ somatskih vježbi.Godinama sam imala problema s kralježnicom, fizikalna terapija i povremeno vježbanje, uz akutnu bol, imale su tek kratkotrajan učinak. Terapije kod kiropraktičara također nisu imale dugoročnog efekta, bol je još uvijek ustrajala. Moje stanje se još i pogoršalo zbog...

Čitaj više

Dušica Gabrijel

, 17.02.2018

Kad sam prvi put pročitala Aleševu knjigu »Lahkotno iz kroničnih bolečin« samo sam djelomično razumjela značenje AEQ somatskih vježbi.Godinama sam imala problema s kralježnicom, fizikalna terapija i povremeno vježbanje, uz akutnu bol, imale su tek kratkotrajan učinak. Terapije kod kiropraktičara također nisu imale dugoročnog efekta, bol je još uvijek ustrajala. Moje stanje se još i pogoršalo zbog... tukaj.

Snežana Radojčič II. dio


Ako je život u nečemu pravičan, onda je to u sravnjivanju računa za naš odnos prema samima sebi. Podjednako prema telu, kao i prema psihi. Sve ono što propustimo u brizi o njima, sve što zanemarimo uz izgovore da nije bitno, da nemamo kad da se time bavimo — a u naivnom uverenju da će nam ta nebriga proći nekažnjeno — sve nas to s vremenom stigne. Stari bi rekli: uvek dođe vreme za naplatu, i to sa kamatom. Pre ili kasnije, život nam isporučuje račun koji je tačan u cent.*Sa trinaest mi je dijagnostikovana skolioza. Poslali su me na elektroterapije, a zatim je trebalo da radim vežbe sa fizioterapeutom ...

Čitaj više

Snežana Radojčič II. dio

, 16.02.2018

Ako je život u nečemu pravičan, onda je to u sravnjivanju računa za naš odnos prema samima sebi. Podjednako prema telu, kao i prema psihi. Sve ono što propustimo u brizi o njima, sve što zanemarimo uz izgovore da nije bitno, da nemamo kad da se time bavimo — a u naivnom uverenju da će nam ta nebriga proći nekažnjeno — sve nas to s vremenom stigne. Stari bi rekli: uvek dođe vreme za naplatu, i to sa kamatom. Pre ili kasnije, život nam isporučuje račun koji je tačan u cent.*Sa trinaest mi je dijagnostikovana skolioza. Poslali su me na elektroterapije, a zatim je trebalo da radim vežbe sa fizioterapeutom ... tukaj.

Snežana Radojčič I.dio


Nakon godina tumaranja po svetu, već pomalo umorna od svega i ne jednom upitana da li je to i dalje moj Put, ono što zaista želim, odlučila sam da savladam jednu od najzahtevnijih ruta za cikloputnike – Pamir hajvej. Nije da se nisam zapitala o ispravnosti takve odluke u momentu kad nisam više toliko sigurna u sve to što radim, ali kretanje po inerciji uvek je najlakše. Uz to, morala sam da izađem iz Kine, da provetrim mozak i napunim baterije, kako bih od septembra izdržala još nekoliko meseci rada u toj zemlji. A onda je došla...

Čitaj više

Snežana Radojčič I.dio

, 15.02.2018

Nakon godina tumaranja po svetu, već pomalo umorna od svega i ne jednom upitana da li je to i dalje moj Put, ono što zaista želim, odlučila sam da savladam jednu od najzahtevnijih ruta za cikloputnike – Pamir hajvej. Nije da se nisam zapitala o ispravnosti takve odluke u momentu kad nisam više toliko sigurna u sve to što radim, ali kretanje po inerciji uvek je najlakše. Uz to, morala sam da izađem iz Kine, da provetrim mozak i napunim baterije, kako bih od septembra izdržala još nekoliko meseci rada u toj zemlji. A onda je došla... tukaj.

Vesna Žist, Italija o AEQ metodi


Moja stara prijateljica me je dovela do Aleša - bol u vratu. Znala sam, da je to rezultat skolioze, no kako su mi liječnici već u mladosti rekli, da je to neizlječiva bolest, nekako sam je prihvatila. Sve dok bol nije postala nepodnošljiva. Nikada neću zaboraviti dan, kad sam pisala Marjanu Ogorevcu u suzama zbog boli, zamolivši ga da mi preporuči dobrog kiropraktičara. Bio...

Čitaj više

Vesna Žist, Italija o AEQ metodi

, 21.04.2017

Moja stara prijateljica me je dovela do Aleša - bol u vratu. Znala sam, da je to rezultat skolioze, no kako su mi liječnici već u mladosti rekli, da je to neizlječiva bolest, nekako sam je prihvatila. Sve dok bol nije postala nepodnošljiva. Nikada neću zaboraviti dan, kad sam pisala Marjanu Ogorevcu u suzama zbog boli, zamolivši ga da mi preporuči dobrog kiropraktičara. Bio... tukaj.

Saša Rajnović, SFG Team Leader


Sjećam se da sam kod Aleša prvi put došao kako bih kupio nekoliko kettlebella. Praktički me je već s vrata “pročitao” i kasnije u razgovoru napomenuo nekliko detalja vezanih za moju posturu te koje bih probleme mogao imati u budućnosti ako ih već i nemam.

Čitaj više

Saša Rajnović, SFG Team Leader

3.10.2015, 20.04.2017

Sjećam se da sam kod Aleša prvi put došao kako bih kupio nekoliko kettlebella. Praktički me je već s vrata “pročitao” i kasnije u razgovoru napomenuo nekliko detalja vezanih za moju posturu te koje bih probleme mogao imati u budućnosti ako ih već i nemam. tukaj.

Sanjin Crnković, Active Fitnes, Rijeka o kliničkoj somatici


Kao fitnes trener koji priprema sportaše i rekreativce, uvijek težim novim znanjima, boljim metodama. Ciljevi su uvijek isti – zdravlje, sportske performanse, estetika, a da sve skupa bude zanimljivo i da se čovijek može baviti sportskom aktivnošću cijeli život.

Čitaj više

Sanjin Crnković, Active Fitnes, Rijeka o kliničkoj somatici

25.9.2015, 19.04.2017

Kao fitnes trener koji priprema sportaše i rekreativce, uvijek težim novim znanjima, boljim metodama. Ciljevi su uvijek isti – zdravlje, sportske performanse, estetika, a da sve skupa bude zanimljivo i da se čovijek može baviti sportskom aktivnošću cijeli život. tukaj.

Nikola Borić i klinička somatika


Nikola Borić, višestruki prvak Hrvatske u triatlonu i kondicijski trener vrhunskih sportaša Turske atletske reprezentacije.

Čitaj više

Nikola Borić i klinička somatika

17.1.2015, 18.04.2017

Nikola Borić, višestruki prvak Hrvatske u triatlonu i kondicijski trener vrhunskih sportaša Turske atletske reprezentacije. tukaj.

Bioterapeut Marjan Ogorevc o kliničkoj somatici


Aleša Ernsta sam upoznao tražeći način kojim ću opustiti trajno ukočene mišiće leđa koji su mi povremeno uzrokovali probleme. Unatoč jogi, thai-chiu, masažama i redovitoj tjelovježbi, nisam našao način da ih trajno opustim.

Čitaj više

Bioterapeut Marjan Ogorevc o kliničkoj somatici

26.1.2015, 17.04.2017

Aleša Ernsta sam upoznao tražeći način kojim ću opustiti trajno ukočene mišiće leđa koji su mi povremeno uzrokovali probleme. Unatoč jogi, thai-chiu, masažama i redovitoj tjelovježbi, nisam našao način da ih trajno opustim. tukaj.

rss
tel. : 00386(0)74990871
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook