menu

Razine obrazovanja AEQ kliničke somatike

 

Sve više terapeuta, trenera, učitelja i zdravstvenih djelatnika prepoznaje korist AEQ metode, i mnogi već znaju kako izvoditi sami ili naučiti klijenta. Znajući da uklanja kronične bolove, ograničenja prilikom kretanja, asimetriju, te pomaže podizanju kvalitete života i tjelesnih sposobnosti, također shvaćaju i osnovna načela po kojima djeluje. Sve je više upita kako naučiti potrebnu vještinu.

 

Obrazovni pristup AEQ kliničke somatike razlikuje se od pristupa ostalih načina za samopomoć i pomoć drugima. Budući učitelj somatskih pokreta i kliničke somatike prije svega bitno poveća svijest o vlastitim pokretima, osobnog nereda i informacijskog vakuuma. Potrebno je da dovoljno dobro poznaje, osjeća, razumije i može mijenjati svoj vlastiti sustav (sebe), da s lakoćom primjećuje, razumije i zna učiti sve potrebno za uklanjanje entropije i bolova kod klijenata.

 

Sve edukacije objavljene na aeqhrvatska.com su na hrvatskom jeziku. Isto važi i za sve materijale, opise pokreta i skripte koje su dio edukacije.

 

Buduće učitelje AEQ kliničke somatike učim na njima samima produžavati mišiće i ukloniti nered pri kretanju (radionice kliničke somatike). Učimo ih prepoznati senzorno-motornu amneziju, naučimo ih pandikulaciji, somatskim refleksima i AEQ somatskim vježbama. Na taj način si na radionicama i kod kuće upoznavanjem i istraživanjem vlastite some narednih nekoliko mjeseci znatno poboljšaju samosvijest, kontrolu i regulaciju kretanja. Tada su spremni za obrazovanje u učitelja AEQ somatskih pokreta 1. stupnja. Seminar za učitelja AEQ somatskih pokreta 1. stupnja namijenjen je temeljitijem spoznavanju AEQ kliničke somatike – tumačenje uzroka trenutnog stanja, učenju AEQ somatskih pokreta, upoznavanju odgovarajućih vježbi i načinu njihove izvedbe.

 

Znanje stečeno na seminaru je primjereno i nužno za daljnju rehabilitaciju ozljeda i uklanjanje manje složenih i teških kroničnih bolova. Uklanjamo neučinkovite i nepravilne pokrete pri športu čime skraćujemo put do cilja. Znanje smanjuje nagađanja i nesigurnost pri donošenju odluka kako postupiti, što nadalje smanjuje vjerojatnost pojave recidiva ozljeda i vrijeme utrošeno na korektivne vježbe.

Kroz obrazovanje sudionici nauče prepoznati i ukloniti senzorno-motornu amneziju koja se pokaže pri vježbama. Podrobno nauče izvođenje osnovnih somatskih vježbi, uporabi riječi i dodira za pravilno vođenje i izvođenje pokreta.

 

Vrlo važan dio obrazovanja AEQ kliničke somatike jest poznavanje i razumijevanje somatsk filozofije koja omogućuje drugačiji pogled na uzrok problema s kojima se susrećemo na sebi i radu s drugima. Znanje stečeno na seminaru nam u početku omogućuje kvalitetan rad pri individualnom učenju i vođenju kratkih jednosatnih radionica. Kroz učenje i stjecanje iskustva postupno stječete sposobnost vođenja 1-2 satnih radionica somatskih pokreta, gdje učite i do 10 ljudi.

 

Potražnja za ovim načinom učenja povećava se u svim dobnim skupinama i profesijama. U pet dana radimo kako na sebi, tako i na ostalim sudionicima seminara. Na taj način ćete se pripremiti za dublji upliv u AEQ kliničku somatiku i početi radikalno utjecati na kvalitetu svog života i života svojih klijenata. Nakon uspješno završenog seminara dobivate certifikat učitelja somatskih pokreta 1. stupnja AEQ metode.

Daljnja 3 do 4 mjeseca praktičnog rada na učenju drugih, sudjelovanje na cjelodnevnoj radionici kao pomoćnik i znatiželja dati će vam dovoljno znanja i iskustva za upis na seminar za učitelja somatskih pokreta 2. stupnja. Mogućnost upisa imati će učitelji 1. stupnja koji će pokazati nadprosječno znanje i interes za učenje i poznavanje i upotrebu AEQ metode. Na seminaru ćete obnoviti i produbiti znanje, te dodati nove pokrete za uklanjanje više stanja kao što je zamrznuto rame, skolioza, dugotrajne kronične bolove i sl. Uspješno završen 2. stupanj osigurava dobivanje licence učitelja somatskih pokreta 2. stupnja po AEQ metodi. To potvrđuje znanje koje omogućuje pomoć pri kompleksnim dugotrajnim i teškim problemima, bolovima i omogućuje poboljšanje tjelesnih sposobnosti kod sportaša. Dobivate sposobnost vođenja 4-erosatnih radionica AEQ kliničke somatike.

 

Ova je licenca preduvjet za dobivanje najviše razine znanja AEQ kliničke somatike.; omogućuje klinički rad s klijentima, aktivnu individualnu terapiju i dobivanje zvanja učitelja AEQ kliničke somatike (prvi modul u rujnu 2017.). Obuka traje u 7 modula, gdje učite kliničke protokole i aktivni rad s klijentima na individualnim terapijama. Takav je rad najučinkovitiji način podučavanja AEQ kliničke somatike i u iznimno kratko vrijeme mijenja svijest, uređenost kretanja, kontrolu i učinkovitost, što ljudima omogućuje uklanjanje teško rješivih problema.  Učitelj kliničke somatike ima dovoljno opsežno znanje  da lako pomogne ukloniti većinu stanja koji nastaju kao posljedica gubitka svjesnog senzornomotoričkog nadzora. Pomaže pospješenju rehabilitacije i oporavka od ozljede. Više o školovanju za učitelja AEQ kliničke somatike biti će objavljeno u 2018.

 

Aleš Ernst, učitelj AEQ metode, učitelj kliničke somatike

 

tel. : 00386(0)74990871
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook