menu

Razine obrazovanja AEQ metode®

 

Osnovna razina

Obrazovanje budućih učitelja AEQ metode® znatno se razlikuje on načina obrazovanja drugih sličnih metoda. Budući učitelj AEQ metode® napreduje kroz stupnjeve obrazovanja samo u skladu s povećanjem osjetljivosti i vještine prepoznavanja stanja unutar vlastite membrane, kao i sposobnosti opisivanja tog stanja riječima.

 

Redovno obrazovanje i praksa značajno povećavaju osvješćivanje vlastitih pokreta i nereda, te konstantno razvijanje novih modela razmišljanja. Istovremeno smanjuju informacijski vakuum. Za učitelja AEQ metode® od iznimne je važnosti horizontalna i vertikalna povezanost, jer to je jedini način za opažanje, osjećanje, promatranje i opis stanja, držanja i osjećanja svojih klijenata.

 

Potrebno je da dovoljno dobro poznaje, čuti, razumije i može mijenjati svoju somu, kako bi mogao uspješno opažati, razumjeti i znati naučiti sve što je potrebno za uklanjanje entropije i bolova u klijenta.

 

Kroz bolju samosvijest učitelj stječe više samopouzdanja i sposobnost za bolju i trajniju pozornost prema klijentu. To je nužno kako na individualnim terapijama tako i na grupnim radionicama. Time osigurava pravilan odnos sa klijentom i sprječava nedoumice hoće li zaista za svoje potrošene novce dobiti adekvatnu uslugu. Ukoliko je taj omjer jednakovrijedan, entropija je osigurana na obostrano zadovoljstvo.

 

O svemu navedenome budući će učitelji AEQ metode® biti upoznati na radionici na kojoj učimo osnove metode. Učenje odnosa i osjećaja odvija se istovremeno s učenjem kako produžiti mišiće i ukloniti nered u kretanju. Učimo prepoznavanje senzorno-motorne amnezije, podučavam ih pandikulaciji, somatskim refleksima i AEQ vježbama®. Tako na radionici i kod kuće vlastitim istraživanjem postupno znatno poboljšavaju svijest, kontrolu i uređenost kretanja , te su spremniji za obrazovanje za učitelja AEQ metode® 1. stupnja.

 

1. Stupanj

AEQ-1

Seminar za učitelja AEQ metode 1. stupnja namijenjen je temeljnijem razumijevanju AEQ metode. Budući će učitelj steći dovoljno znanja o osnovnim temeljitostima metode i naučiti kako razviti dovoljno jasnu komunikaciju unutar samog sebe, te između sebe i klijenta. Obučiti će se objašnjavanju uzroka za trenutno stanje, unaprijediti i naučiti sve novije i novije vježbe i njihovu prikladnost za određenu tegobu.

 

Znanje stečeno na seminaru 1. stupnja prikladno je i nužno za kvalitetno učenje klijenata. Omogućuje bolju rehabilitaciju nakon ozljeda i uklanjanje manje kompleksnih kroničnih mišićnih ukočenosti i kroničnih bolova. Učimo pravilno usmjeravanje pozornosti kako bismo otkrili moguće nejasnoće u komunikaciji s klijentom.  Na taj se način učitelj učinkovitije bavi neučinkovitim kretanjem klijenta. Znanje smanjuje nagađanje u odlukama kako naprijed, smanjuje mogućnost ponavljanja ozljeda i vrijeme utrošeno na korektivne vježbe.

 

Važan dio učenja AEQ metode je razumijevanje somatske filozofije koja podrazumijeva drugačiji pogled na uzroke tegoba. Znanje stečeno na seminaru dostatno je za stjecanje iskustva i sposobnosti za vođenje radionica u trajanju od 3 do 4 sata za skupinu do 10 polaznika.

 

Interes za ovim načinom učenja sve više raste unutar svih dobnih skupina i zanimanja. U šest dana raditi ćemo na sebi i na drugim sudionicima seminara. Tako ćete pravilno pripremljeni moći zaroniti u dubine AEQ metode, te početi korjenito utjecati na kvalitetu vašeg života, a to znanje kasnije kvalitetno primijeniti na klijentima. Nakon uspješno završenog seminara dobiti ćete certifikat učitelja AEQ metode 1. stupnja.

 

2. Stupanj

 

AEQ-2

 

U godini praktičnog rada na sebi, znatiželje i učenja drugih, te sudjelovanja na cjelodnevnoj radionici na kojoj ste u ulozi pomoćnika, steći ćete dovoljno znanja i iskustva za vlastite promjene, a to će ujedno biti i dobra polazna točka za upis na seminar učitelja AEQ metode 2. stupnja. Mogućnost upisa imaju oni učitelji 1. stupnja koji će pokazati natprosječno znanje i zanimanje za učenje, te potrebnu širinu znanja i upotrebe AEQ metode.

 

Seminar 2. stupnja podrazumijeva znatno veću horizontalnu i vertikalnu povezanost od seminara 1. stupnja. Sposobnost osjećanja, nadzora i jasna komunikacija temeljni su kriteriji za nastavak obrazovanja.

 

Seminar za učitelja AEQ metode 2. stupnja vodi u produbljeno znanje o uzrocima nastanka SMA, te principe AEQ metode. Uvodi spoznaju i značenje membrane i utjecaj emocija na funkciju i osjećaj some. Proširenom znanju dodati ćete nove pokrete za poboljšanje stanja kao što su ukočeno rame, skolioza, ponavljajuće sportske ozljede i sl. Seminar uključuje i učenje aktivne pomoći učitelja pri izvođenju vježbi s polaganjem ruke i pritiskom dlana na određene dijelove tijela, što povećava osjetilnu percepciju.

 

To će učitelju 2. stupnja omogućiti visoku kvalitetu pomoći pri težim oblicima somatskih tegoba. Između ostalog omogućuje izlječenje i uklanjanje bolova u leđima, vratu, koljenima i zglobovima, išijasa, teniskog lakta, karpalnog kanala, petnog trna, hiperlordoze, hiperkifoze, sindroma piriformisa, torakalnog sindroma, zamrznutog ramena, glavobolje, plitkog disanja, migrene, tendinitisa, grčeva u mišićima, kroničnog umora, trnaca u rukama, fibromialgije, skolioze, Ahilove tetive.

 

Znanje stečeno na 2. stupnju omogućiti će vam kvalitetnu pozornost koja je neophodna za pošteno i pravilno vođenje 4-erosatnih radionica AEQ metode do 10 polaznika samostalno, te do 15 polaznika uz pomoć asistenta 1. ili 2. stupnja.

 

Certifikat 2. stupnja preduvjet je za nastavak obrazovanja u središnji stupanj znanja AEQ metode, koji omogućuje klinički rad sa klijentima, aktivnu individualnu terapiju i stjecanje zvanja učitelja AEQ metode 3. i 4. stupnja. U srednjem stupnju učite kliničke protokole i aktivan rad s klijentima na individualnim terapijama. To je najučinkovitiji način učenja kAEQ metode koji u iznimno kratkom vremenu značajno mijenja svijest, uređenost kretanja, kontrolu i učinkovitost, što je potrebno za hvatanje u koštac s teže rješivim tegobama klijenata. Učitelj AEQ metode 3. i 4. stupnja ima dovoljno opsežno znanje za lakše uklanjanje većine stanja koji su posljedica gubitka svjesnog senzorno motornog nadzora. Pomaže bržoj rehabilitaciji i oporavku nakon teških ozljeda kako na fizičkoj tako i na emocionalnoj razini. 

 

Aleš Ernst, učitelj AEQ metode 5. stupnja

 

tel. : 00386(0)74990871 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook