menu
AEQ EDUKACIJA | Seminar za učitelja AEQ kliničke somatike 2. stupn

Seminar za učitelja somatskih pokreta 2. stupnja po AEQ metodi

 

Lokacija: AEQ centar, Ulica bratov Gerjevič 1a, 8250 Brežice

 

Tel: 074990871

  

 

Kada : Seminar se održava u petak 9.11., subotu 10.11. i nedjelju 11.11. 2018. prvi dio, te subotu 9.12. i nedjelju 10.12. 2018. drugi dio, od 9.00 do 18.00 sati   

 

Cijena : 2000 €

 

Broj sudionika je ograničen na 10 osoba.

 

Prijave i dodatne informacije na: delavnica@aeq.si

 

Preduvjeti za sudjelovanje na 2. Stupnju

Seminar je namijenjen samo za one sudionike koji su uspješno završili prvi stupanj obrazovanja za učitelja somatskih vježbi 1. stupnja po AEQ metodi. Između seminara 1. stupnja i sudjelovanja na seminaru 2. stupnja mora proći najmanje šest mjeseci. Od sudionika se očekuje da su aktivni učitelji AEQ metode sa odgovarajućim iskustvom u učenju AEQ vježbi na individualnom i/ili grupnom obrazovanju.

 

Učitelj AEQ metode 5. stupnja će sa svakim interesentom ponaosob obaviti razgovor i procijeniti da li je njegovo poimanje AEQ metode prikladno za sudjelovanje na seminaru.

 

Program seminara 2. stupnja uključuje podučavanje skupine i dublje razumijevanje principa AEQ metode. Sudionici seminara integriraju i nadograđuju znanje prvog stupnja kroz učenje i odgovore na nejasnoće  koje opažaju u radu s klijentima.

 

Uspješno završen seminar 2. stupnja omogućuje dobivanje licence učitelj AEQ metode 2. stupnja. Uspješno završen seminar je također uvjet za početak učenja na srednjem stupnju edukacije AEQ metode 3. I 4. stupnja.

 

Pregled seminara 2. stupnja  

Osim pregleda načela neurofiziologije, fizike, termodinamike, procjene somatskih refleksa iz stanja i držanja klijenta, te stanja koja se odnose na podučavanje AEQ  vježbi i izazova s kojima se susreću, sudionici će naučiti kako koristiti dodatne AEQ  vježbe. Njihova je svrha poboljšanje točno određenih stanja kao što su ishijas, bolovi u vratu i ramenima, disfunkcija ileosakralnih zglobova, bolovi u nogama, koljenima i kukovima, bolovi u leđima, kao i aktivnoj integraciji AEQ metode za povećanje učinkovitosti kretanja u sportaša.

 

 

Na petodnevnom intenzivnom seminaru sudionici će nastaviti obrazovanje koje uključuje:

 • Učenje primarnih i dodatnih AEQ vježbi i njihovu međusobnu kombinaciju za poboljšanje osjećaja, nadzora, uređenosti i učinkovitosti kretanja i kontrole nad mišićima.
 • Kako klijentima s težim oblicima senzorno-motorne amnezije i jačim i dugotrajnijim kroničnim bolovima i tegobama pomoći pravilno izvođenje vježbi polaganjem i pritiskom dlana na određene dijelove tijela i tako povećati senzorni osjet na aktivan način.
 • Razumijevanje dubljih principa AEQ metode i znanje o tome kako pomoći mijenjanju senzorno-motornih uzoraka koji uzrokuju jače i dugotrajnije bolove, teške fizičke prepreke u kretanju i smanjuju kvalitetu života.
 • Znanje na koji način pomoći u svim stanjima snažno ukočenih, prekratkih, napetih mišića koje klijent ni uz najveću moguću pozornost i želju ne može i ne zna opustiti.
 • Isključivanje nepotrebno aktiviran simpatički način djelovanja autonomnog živčanog sustava i učenje aktivacije parasimpatičkog načina kada je to prikladno i potrebno.
 • Učenje pomoći onda kada klijent ne osjeća svoje tijelo, ne nadzire ga i ima osjećaj otuđenosti i nemoći nad samim sobom.
 • Dovoljno dobro shvaćanje važnosti i funkcije pulsiranja između ekspanzije i kompresije za ugodan osjećaj i stjecanje osjećaja i razumijevanja kako s manje dobiti više.
 • Unapređivanje kontrole mišića i povećanje učinkovitosti kretanja klijenta i na taj način pomoći uklanjanju ponavljajućih ozljeda zbog opterećenja pri prisilnom držanju tijela u poslovnim aktivnostima, te velike količine ponavljajućih pokreta u sportu.
 • Prepoznavanje somatskih uzoraka kretanja uzrokovanih emocionalnim traumama, te pomoć pri razumijevanju i mijenjanju tih uzoraka kroz individualizirano učenje pokreta i objašnjenje povezanosti osjeta, osjećaja i stanja mišića. Tako se klijentu olakšava promjena tih uzoraka i omogućuje osobni rast.
 •  Učenjem principa AEQ metode i AEQ vježbi olakša i ukloni lakše oblike sljedećih kroničnih bolesti i tegoba: bolovi u leđima, bolovi u vratu, ishijas, teniski lakat, karpalni kanal, bolovi u koljenima, petni trn, hiperlordoza, hiperkifoza, sindrom piriformisa, torakalni sindrom, zamrznuto rame, glavobolja, plitko disanje, migrena, tendinitis, grčevi mišića, bolovi u zglobovima, kronični umor, utrnutost ruku , dlanova i prstiju, fibromijalgija, skolioza, plantarni fasciitis, ahilova tetiva…

 

Na seminaru 2. stupnja veći je naglasak na tumačenju načela, veza i posljedica nepoštivanja fizikalnih zakona na sintropiju i kvalitetu života i kretanja.

 • dodatno iskustvo grupnog podučavanja s ocjenama, komentarima učitelja i ostalih sudionika
 • na koji način strukturirati tečajeve somatskih vježbi na osnovu Vašeg poznavanja temeljnih koncepta i principa vježbi AEQ metode
 • detaljno poznavanje i razumijevanje  9 dodatnih AEQ vježbi koje omogućuju još veću fleksibilnost klijenata na individualnom i grupnom učenju od onoga na 1.stupnju
 • poznavanje važnosti i funkcije „membrane“ na sposobnost čovjeka da vanjske i unutarnje stimuluse pretvori u osjećaje koji omogućuju pravilno djelovanje neuromuskularnog sustava

 

Od sudionika se očekuje da na seminar pristupe pripremljeni podučavanju 60-etominutne AEQ radionice na temelju vlastitog iskustva, koristeći znanje 1. stupnja obrazovanja. To će omogućiti poboljšanje tehnike vođenja i dublje razumijevanje vježbi AEQ metode, na koji način vježbe upotrijebiti za pomoć klijentima s različitim bolnim stanjima mišića i iskoristiti ih za podizanje kvalitete njihova života. Na seminaru će se mnogo učiti o mišićnoj kontroli i njenoj upotrebi u poboljšanju fizičkih performansi u sportu i poslovnim aktivnostima, te utjecaju čuvstava na kroničnu mišićnu zakočenost tijela.

 

AEQ-2

 

tel. : 00386(0)74990871
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook