menu
AEQ METODA™ | Učestala pitanja | Zašto se trebamo reprogramirati

Zašto se trebamo reprogramirati?

  

Reprogramirajući se i dopuštajući da naša svijest preuzme kontrolu naše realnosti, možemo izuzeti sve nesvjesno stečene pretpostavke o nama samima i svijetu oko nas. To nam pruža svjež pogled i novi fokus. Funkcionirajući daleko od stvari kao što je naučeno ponašanje, uglavnom usmjereno strahom i neprimjerenim reakcijama koje nas ne vode nikuda, možemo se osloboditi navike nezdravog ponašanja koja nas tjera na gubitak zdravlja i pojavu bolesti. Koliko puta su Vam rekli tko ste i za što ste sve sposobni?

 

Vjerojatno niste svjesni kako su iskustva koja ste prošli i kojima ste svjedočili pomogli oblikovati vas takvima kakvi jeste. Ona su, također, odgovorna za samodefiniranje onoga što vjerujete da jeste i onoga što smatrate da ste sposobni ili niste učiniti. Ponašanje vodimo na osnovu vlastitih pretpostavki o prošlim iskustvima umjesto onime što je naša realna stvarnost. Odluke donosimo vodeći se informacijama iz prošlosti umjesto onima iz trenutne sadašnjosti. Što je najgore, propuštamo donošenje odluka zbog krivih pretpostavki i zabluda o tome što je prikladno, kakav će biti ishod ili onoga što nastojimo izbjeći.

 

Kada svjesno živimo u trenutku i koristimo se informacijama i spoznajama koje su pred nama umjesto nekim unaprijed kreiranim projekcijama stvorenima na pojmovima iz prošlosti, lakše upravljamo životom u sadašnjosti. Nismo više osuđeni živjeti u naviknutoj rutini razmišljanja o stvarima kakve one trebaju ili moraju biti. Možemo živjeti u svijetu koji smo sami svjesno kreirali onakvim kakav želimo da jest. Umjesto osjećaja kao da samo prolazimo kroz život koji se poput slika odvija pred nama možemo izaći iz stagnacije i iskusiti život iz dana u dan. Većina nas život živi kroz stare naočale, napukle i zamagljene od iskustava koje smo prošli i stvari koje smo podnijeli u našoj prošlosti. Jedino rješenje je skinuti naočale, oprati ih i ponovno gledati svijet onakvim kakav on jest. Na taj način možemo doista realno vidjeti svijet umjesto iznude kojom nas grubost oko nas tjera vjerovati u stvari kojima smo okruženi. Jeste li ikada gledali nešto novo na televiziji?

 

Jeste li ikada zapali u rutinu gotovo religioznog gledanja određene televizijske emisije?

 

Uključite nešto drugo što se čini kao greška i nije tako ugodno? Tako nam je i u životu. Postajemo programirani poznavanjem stvari koje živimo. Stvari poput našeg odgoja, društvenog statusa, rase, spola, pa čak i religije su ograničenja koja nas tjeraju u određeno stanje uma. Ukoliko nas netko i uspije uvjeriti u mijenjanje programa i gledanje druge emisije, nikada nam to neće biti tako ugodno kao ono na što smo navikli.

 

To je umijeće koje vam daje AEQ metoda™. Imat ćete energije i volje okrenuti tv kanal s jedne mreže na drugu i uvidjeti da je svijet prepun različitih točaka gledišta. Ne morate robovati samo jednoj ideji ili misliti „samo zato jer“. Poželjet ćete osloboditi um i tijelo da biste se otvorili novim mogućnostima, te ono što ste smatrali možda zapravo u stvarnosti i nije tako. Terapeut AEQ metode™ će uzdrmati sve ono što „mislite“ da znate i dati Vam perspektivu iz koje ništa nije stvarno osim ako to sami ne učinite stvarnim. Vi ste dizajner vlastitog života, bez obzira na ono na što ste „pretplaćeni“. Samo Vi imate konačnu riječ o svojim reakcijama i onome što odabirete činiti ili ne. To je vrlo moćno oružje kada ga se odlučite koristiti.

 

Mnogo je rasprava o tome da li nas određuju geni ili odgoj. Istina je, međutim, niti jedno od navedenoga. Vaša mišljenja i mjesta koja ste prošli ni na koji način vas ne određuju, ne određuju vaš karakter ili odluku tko zapravo želite biti ovdje i u ovom životu. Vi imate krajnju moć odlučiti tko i što želite biti. Nažalost, trošimo previše vremena prepuštajući tu moć stvarima i ljudima oko nas, trošimo potencijal svega onoga što možemo biti. Uzalud trošimo snagu kontrole i uspjeha, sve ono što možemo požnjeti živeći u trenutku.

 

Sagledavajući širu sliku života možete ići dublje i uvidjeti male korake poduzete na putu razvoja. Vrijednost toga ogleda se u načinu „ Kako činimo bilo što, tako činimo sve!“. Način na koji hodamo, način na koji pišemo, način na koji sudjelujemo u raspravama, način na koji govorimo, čak i način na koji maštamo i zamišljamo stvari, sve su to obrasci. Korak dalje, sve su to na nekoj razini trag tko smo zapravo. Tu leži i odgovor na pitanje tko i što zapravo želimo biti u životu.

 

AEQ vježbe daju odličan sistem unutarnje opservacije kako funkcionirate u životu i što ste, kako sami sebi tako i drugima. Nude retrospektivu prošlosti i razumijevanje zbog čega ste upravo tu gdje jeste. Kada shvatite da je način na koji živite život isti kao što izvodite AEQ pokrete samo vas par koraka dijeli od životne promjene i postizanja boljih rezultata. Ti rezultati mogu biti različiti, od prestanka bolova u leđima, preko uklanjanja boli u koljenu do puno više energije i fokusa.

 

Aleš Ernst, učitelj AEQ metode™ 5. stupnja  

 

 

Kako se AEQ klinična somatika razlikuje od drugih

 

tel. : 00386(0)74990871 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor