menu
AEQ METODA™ | Učestala pitanja | Zašto je potrebno AEQ vježbe raditi sporo

Zašto je potrebno AEQ vježbe raditi sporo

  

Kada stvari radimo običnom brzinom skloni smo tome da ih radimo na uobičajen način.

 

A suština tih istraživanja je da napravite nešto na novi način: Pokreti !

 

Vjerojatno ste primijetili da ne možete uočiti detalje u stvarima koje se kreću brzo i da je puno lakše vidjeti detalje u stvarima koje miruju ili se kreću polako. Isto vrijedi i za vaš fizički izgled.

 

U istraživanjima gibanja vrijedi da što se sporije krećete to više vremena imate da se detalji sliju u vaše saznanje. Drugim riječima, za vrijeme sporih AEQ pokreta nećete nužno primijetiti ograničenje i običnu napetost u vašim običnim načinima kretanja za vrijeme gibanja. Ali ako usporite i obratite pažnju na sam osjećaj gibanja, otkrit ćete kako i gdje su nepotrebne napetosti za vrijeme gibanja kod vas. Možda ćete otkriti i da ste održavali napetost koja se neposredno uvlači u gibanje koje izvodite. Kad to napravite primijetit ćete da vaše gibanje dobiva glatkoću, osjećaj, te postaje elegantnije, lakše i pod nadzorom. Svakim ponavljanjem pokušajte biti sporiji i sačuvajte glatkost gibanja.

 

Na početku ovog objašnjenja piše: »Suština istraživanja je da napraviš nešto na novi način: Pokreti!

 

U tom trenutku su ove riječi za vas nešto apstraktno i nemaju puno smisla. Njihovo značenje postat će očito kada jednom počnete otkrivati gibanje.

 

Ovdje je još niz riječi koje će dobiti smisao kad počnete istraživati gibanje: NAMJERAVAM, DOZVOLIM, NAPRAVIM.

 

 

Aleš Ernst, učitelj AEQ metode™ 5. stupnja

tel. : 00386(0)74990871 
mail: info@aeq.si
YouTube Facebook
Oxygen-Advantage-Instructor